Blogpost tijdens reis over de oceaan – Een avondje vissen bij de pontjesbrug.

Bij de tussenstop op Saint Lucia en het eindpunt van part 1 of the Zeeman Ocean Challenge ben ik veel dankbaarheid verschuldigd aan velen, die het project enorme ondersteuning hebben geboden. Enkele belangrijke daarvan zijn Jonathan White (Rodney Bay), ministerie van toerisme van Saint Lucia voor het onderdak in een super hotel in Rodney Bay. Kevin, de eigenaar van de Diva, een Princess 57 luxe speedboat die ons vanaf Matinique naar Rodney Bay bracht. Een spectaculair avontuur met hoge snelheid, onze eerste biertjes na de oversteek van de Atlantic en een draaikolk in de benzine tank van 600 liter.

Elf dagen later en ruim 500 mijl westelijker roeiden we 22 mijl ten noorden van Bonaire, de Nederlandse Antillen voorbij wegens sterke stroming en wind.
De Boogie kwam ons ophalen vanaf Willemstad te Curacao van eigenaar Bas Reijntjes van Budget marine (nadien kon ik alle materialen daar tegen kostprijs verkrijgen). Op zijn boot werd hij gevergezeld door Gijs, Pim en Bart. Zijn benzineverbruik deed zeker niet onder voor de Diva

Na een prachtige aankomst bij de pontjesbrug kon de boot geplaatst worden op Curacao Marina, waar wij een enorme support kregen om de Zeeman Challenger weer op orde te brengen. Gijs, Pierre en hun werknemers stonden altijd paraat om de Zeeman Challenger weer op orde te brengen, de boot in of uit het water te helpen, materialen te repareren, de boot de container na twee weken weer in te takelen. En dat alles kosteloos

Nadat de familie op de 31ste weer vertrokken was naar Nederland kon ik tot de negende januari verblijven bij Louis die mij bij alle electrische problemen aan boord hielp.

De support en betrokkenheid met het Zeeman Ocean Challenge project op Curacao waren enorm en ook de gezelligheid na de vele uren werk, zoals nieuwjaar bij Sari Fundi en natuurlijk Fuikdag.